Europees kampioen Portugal loopt na rust uit tegen Gibraltar

Portugal heeft het eerste duel na de winst van het EK in Frankrijk gewonnen. De ploeg van bondscoach Fernando Santos versloeg in Oporto dwergstaat Gibraltar met 5-0.

Bij Portugal ontbrak de nog geblesseerde Cristiano Ronaldo, die in de EK-finale tegen Frankrijk (1-0 winst na verlenging) uitviel met een knieblessure.

Nani zorgde in de 27ste minuut voor het enige doelpunt in de eerste helft. Tien minuten na de pauze verdubbelde de vleugelspeler van Valencia de score. Dankzij goals van João Cancelo, Bernardo Silva en Pepe liepen de Portugezen in de slotfase nog uit naar 5-0.

Dinsdag gaat de Europees kampioen in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 op bezoek bij Zwitserland. Ronaldo moet ook dat duel met zijn land missen. Hongarije, Letland, Andorra en de Faeröer Eilanden zijn de andere tegenstanders in de groep voor Portugal.