Europees kampioen Lewerissa krijgt borstkankerdiagnose

Reacties

Vanity Lewerissa heeft te horen gekregen dat ze aan borstkanker lijdt. Dit meldt Standard Luik, de huidige werkgever van de elfvoudig Oranje-international.

Europees kampioen Lewerissa krijgt borstkankerdiagnose
© Pro Shots

'Het is evident dat dit het sportieve aspect overstijgt en dat dit nieuws de volledige groep enorm heeft geraakt. De club, de staf en de speelsters zullen ten allen tijde achter haar staan om mee deze ziekte te helpen bestrijden. Vanity, we zijn er van overtuigd dat jouw sterke karakter je zal helpen om deze beproeving te doorstaan!', schrijft Standard Luik op de clubwebsite.

Lewerissa (30) begon haar carrière bij VVV-Venlo, in Nederland speelde ze ook jaren voor PSV en Ajax. Sinds vorig jaar is Lewerissa terug in België, waar ze eerder ook al uitkwam voor Standard Luik. De aanvaller kwam tot 116 wedstrijden in de Eredivisie voor vrouwen en speelde elf interlands voor de Oranje Leeuwinnen. In 2017 werd ze in eigen land Europees kampioen, Lewerissa kwam tijdens het toernooi eenmaal in actie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.