Europees avontuur Memphis en Tete ten einde, uitschakeling Dortmund

Reacties

Olympique Lyon is donderdagavond door CSKA Moskou uit het Europa League-toernooi geknikkerd. Na de zege in het heenduel (0-1) gingen de Fransen in eigen huis pijnlijk onderuit. Het Europese avontuur van Borussia Dortmund kwam tegen Red Bull Salzburg ten einde.

Europees avontuur Memphis en Tete ten einde, uitschakeling Dortmund

Olympique Lyon - CSKA Moskou* 2-3 (1-0)
Voor de return in Parc Olympique Lyonnais stuurde trainer Bruno Genesio zowel Memphis Depay als Kenny Tete vanaf het eerste fluitsignaal het veld in. Memphis probeerde het al snel met een schot van afstand, maar zijn knal verdween ruim over het doel van de Russen.

Lyon was na het waarschuwingsschot van de Nederlandse aanvaller de gevaarlijkste ploeg. Mariano Díaz loste een matig schot, terwijl hij de bal misschien beter had kunnen afleggen op Memphis. Even later ging ook Maxwel Cornet voor eigen succes, terwijl in dit geval Díaz er beter voor stond. Cornet kreeg opnieuw een enorme mogelijkheid na een aanval via Memphis en Diáz, maar ook deze keer kreeg de Ivoriaanse aanvaller de bal niet in het net.

De Fransen kregen aan het einde van de eerste helft het deksel op de neus. CSKA toonde zich uitermate efficiënt en kwam na een fraai schot in de bovenhoek van Aleksandr Golovin op voorsprong. Tete slaagde er niet in de inzet van de 21-jarige Rus te blokken: 0-1.

Kort na de pauze werden de Fransen in het zadel geholpen door wat hulp van de arbitrage. De bal was duidelijk over de achterlijn op het moment dat Jordan Ferri de bal voor het doel legde. Lyon mocht het spel gewoon voorzetten, waarna Cornet de gelijkmaker tegen de touwen schoot.

CSKA liet zich niet uit het veld slaan na het doelpunt van de thuisploeg. Twee minuten later namen de Russen namelijk voor de tweede keer op deze avond de leiding. Ex-VVV-aanvaller Ahmed Musa tikte de bal van dichtbij binnen: 1-2. De bezoekers pakten het direct goed aan: niet veel later maakte een andere voormalige Eredivisie-speler de derde treffer namens CSKA. Pontus Wernbloom (ex-AZ) drukte Lyon namelijk nog dieper in de problemen: 1-3

Direct na de derde Russische treffer werd Memphis naar de kant gehaald en vervangen door Bertrand Traoré. De ex-Ajacied liet zich direct na zijn invalbeurt gelden. Op aangeven van Traoré tikte Díaz de 2-3 binnen. Door deze treffer had Lyon nog maar één doelpunt nodig. Deze kwam er uiteindelijk niet, waardoor het Europese avontuur van Lyon in de achtste finale ten einde kwam.

Het Europa League-toernooi is voorbij voor Olympique Lyon.
Het Europa League-toernooi is voorbij voor Olympique Lyon.

Red Bull Salzburg* - Borussia Dortmund 0-0 (2-1)
Borussia Dortmund is in de achtste finale van het Europa League-toernooi uitgeschakeld door Red Bull Salzburg. BVB slaagde er niet in om de thuisnederlaag uit het heenduel weg te poetsen. In de eerste helft hadden de bezoekers het voornamelijk aan doelman Roman Bürki te danken dat ze overeind bleven. De Zwitserse doelman trad namelijk uitstekend op bij een megakans van Hee-Chan Hwang.

Ook na de pauze kon Dortmund de Oostenrijkers niet echt aan het wankelen brengen. De grootste kans was voor de achttienjarige invaller Alexander Isak. De jonge Zweed struikelde alleen over zijn eigen benen en kon daardoor niet overtuigend afdrukken. Red Bull Salzburg slaagde er dus in om BVB te beteugelen, waardoor de Oostenrijkers vrijdag om 13.00 uur in een van de kokers zitten voor de loting voor de kwartfinales. Red Bull Salzburg is nu negentien opeenvolgende Europese duels ongeslagen. Alleen Ajax (21) en Juventus (20) hebben ooit een sterkere reeks neergezet.

Valon Berisha (links) in duel met Alexander Isak (rechts).
Valon Berisha (links) in duel met Alexander Isak (rechts).
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.