Europa onder de indruk van Dumfries en zijn 'privé-festival'

Reacties

Nederland was donderdagavond na een helft klaar met Griekenland. De uitblinker van de avond werd Denzel Dumfries, de rechtsback bereidde alles goals voor. Ook over de grens is dat nogal opgevallen: de man van Internazionale krijgt lof uit vele landen.

Europa onder de indruk van Dumfries en zijn 'privé-festival'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Griekenland
Griekenland

'Dumfries trad nadrukkelijk op de voorgrond. De rechtsback kopte een corner door naar Marten de Roon, de al even overtuigend afwerkte als Gakpo veertien minuten later. Nadat Dumfries de paal had geteisterd, ontpopte hij zich weer tot man van de assist. Na knap samenspel met Xavi Simons mocht Wout Weghorst de heerlijke voorzet koppend tot doelpunt promoveren', schrijft Kicker.

Ook Marca weet wel wie er uitblonk. 'De wedstrijd was door de fragiele Griekse defensie al voor rust beslist. Ronald Koemans ploeg had het makkelijk, en de rechtsback van Inter was een nachtmerrie voor de Grieken', aldus de Spaanse krant. Hun landgenoten van AS haden het ook gezien: 'Dumfries speelde door de driemansdefensie van Koeman verder naar voren, en hij was continu een dreiging voor de Grieken. Ook stelde het Xavi Simons in staat om meer naar binnen te trekken. Dumfries is zeer dreigend als hij de ruimte krijgt om te lopen.'

L'Équipe volgt het gevecht om de tweede plaats achter het ongenaakbare Frankrijk met plezier en zag dat Nederland 'plezier' had gehad na een moielijke periode. 'Dumfries, altijd hij, voltooide zijn privé-festival door na zijn eerste twee assists ook Wout Weghorst te bedienen die met het hoofd scoorde', aldus het Franse blad.

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer D. Dumfries
Meer over D. Dumfries
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.