Europa League-winnaar Sevilla blameert zich tegen promovendus

Sevilla heeft ook de derde officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen niet gewonnen. De Europa League-winnaar van afgelopen seizoen blameerde zich met een pijnlijke nederlaag tegen promovendus Deportivo Alavés.

Alavés
Alavés
4 - 3
Sevilla
Sevilla

Tien dagen geleden was Sevilla het seizoen al beroerd begonnen tegen Valencia (2-1 nederlaag). Een aantal dagen later kreeg de ploeg van José Mendilibar opnieuw een bittere pil te verwerken door na strafschoppen de Europese Super Cup van Manchester City te verliezen en daar kwam maandagavond de volgende tik bovenop.

Al binnen tien minuten keek Sevilla tegen een achterstand aan na een verwoestende uithaal van Luis Rioja. Een eigen goal van Abdelkabir Abqar en een schot binnenkant paal van Erik Lamela bogen die achterstand om. Net voor rust produceerde Rubén Duarte de 2-2, opnieuw door een hard schot van afstand. In de tweede helft maakte Kike Garcia met een kopgoal en even later een passeeractie om de doelman heen de afgang compleet (4-2).

Diep in de blessuretijd deed Sevilla via Rafa Mir nog wat terug (4-3), maar dat bleek niet genoeg. Door de tweede competitienederlaag dit seizoen staat Sevilla nu voorlaatste en is het samen met Granada en Almería nog puntloos. Deportivo Alavés klimt naar de achtste plek.