Euforische Cheryshev in voetsporen van vader: 'Nooit durven dromen'

Reacties

Denis Cheryshev kwam donderdag als invaller in de ploeg bij Rusland en had met twee prachtige doelpunten een flink aandeel in de 5-0 overwinning op Saoedi-Arabië. Na afloop was hij euforisch: 'Hier had ik nooit van durven dromen', jubelde Cheryshev.

Euforische Cheryshev in voetsporen van vader: 'Nooit durven dromen'

De middenvelder trad in de openingswedstrijd van het WK in de voetsporen van zijn vader. Dmitri Cheryshev scoorde in 1995 al eens voor de Russische ploeg: hij was destijds trefzeker tegen San Marino. Het bleef bij dit ene doelpunt voor Cheryshev senior en zijn zoon Denis staat na donderdag op het dubbele van dit totaal. Het is voor het eerst dat een vader en zoon gescoord hebben in de Russische ploeg.

'Ik ben hier ontzettend blij mee', zei Cheryshev in de Russische media. 'De bondscoach gaf me bij mijn invalbeurt wat taken mee en ik heb het zo goed mogelijk ingevuld. Of hij me vroeg om te scoren? Nee, maar ik ben blij dat dit wel gelukt is.' Vooral het tweede doelpunt van Cheryshev, een geplaatst schot met buitenkant links, was een pareltje. 'Ik had geen tijd om na te denken en schoot gewoon. Gelukkig viel-ie binnen. Nu gaan we ons voorbereiden op de volgende wedstrijd.'

Cheryshev kwam al in de eerste helft binnen de lijnen, als vervanger voor de geblesseerd geraakte Alan Dzagoev. Bij een sprint liep Dzagoev een hamstringkwetsuur op. Vrijdag zal de middenvelder onderzocht worden en moet de ernst van de blessure duidelijk worden.

Golovin
Een andere uitblinker aan de kant van Rusland was Aleksandr Golovin. Hij bleef na de monsterzege op Saoedi-Arabië met beide benen op de grond staan: 'Of we nou met 5-0 winnen of met 10-0, er is geen verschil. Je krijgt sowieso maar drie punten', zei de middenvelder. 'We gaan nu denken aan Egypte, een erg sterk team. Ze zijn veel meer dan alleen Mohamed Salah.'

Daar was Yuri Zhirkov het mee eens. 'Natuurlijk is het mooi om zo te starten. De hele wereld keek toe en we hebben geweldig gespeeld. Maar voor het toernooi betekent dit nog niet veel. Je kan de volgende wedstrijden verliezen en alsnog uitgeschakeld worden. We gaan dus niet relaxen en blijven hard werken', zei de vleugelverdediger.

Groep A - Rusland: 'Ze zijn niets zonder masterplan van Poetin'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.