Eto'o gidst Internazionale met gemak langs Werder

Bekijk hier alle andere uitslagen in de tweede speelronde van de Champions League. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

Internazionale heeft woensdagavond goede zaken gedaan in poule A van de Champions League. De Milanezen ontdeden zich kinderlijk eenvoudig van Werder Bremen: 4-0. Grote uitblinker aan de zijde van de gastheren was Samuel Eto'o.

Anders dan de uitslag doet vermoeden, was de openingsfase voor de bezoekers. Werder kreeg via Hugo Almeida twee mooie kansen, maar de Portugees verzuimde de openingstreffer aan te laten tekenen.

Na ruim twintig minuten spelen besloot Inter-spits Samuel Eto'o zich in de strijd te gaan mengen. De Kameroener – die door het ontbreken van Diego Milito (blessure) centraal in de aanval was geposteerd – profiteerde van Duits geschutter en rondde met een handig puntertje af. De bal rolde door de benen van Tim Wiese in het doel: 1-0.

Vijf minuten later was Eto'o opnieuw trefzeker. Met een droge knal vergrootte hij de marge voor de Nerazzurri. Ook bij de derde treffer van de thuisploeg speelde de Kameroener een grote rol. Eto'o stuurde met een fraaie steekbal Wesley Sneijder de diepte in. De Nederlander mocht alleen af op Wiese en liet de Duitse goalie op fraaie wijze kansloos (foto).

Met de ruime voorsprong op zak kon Internazionale het in het tweede bedrijf rustig aan doen. Toch was het slotakkoord opnieuw voor Eto'o. Sneijder stelde hem in staat zijn (Engelse) hattrick te completeren.

In dezelfde poule verloor FC Twente bij Tottenham Hotspur met 4-1.