Eto'o door het stof na aanvallen van Algerijnse vlogger

Reacties

Samuel Eto'o heeft via social media van zich laten horen, nadat er beelden van hem waren opgedoken waarop te zien was dat hij een Algerijnse vlogger fysiek belaagde. De bondsvoorzitter van Kameroen biedt zijn excuses aan: overigens niet aan de persoon die hij aanviel.

Eto'o door het stof na aanvallen van Algerijnse vlogger
© Pro Shots

Eto'o is ook na de uitschakeling van Kameroen in Qatar gebleven en kreeg het daar op maandag aan de stok met een filmende supporter. De voormalig sterspeler zocht de confrontatie met de Algerijnse vlogger en deelde een trap uit. Na de komst van de politie gingen beiden hun weg.

De aanval van Eto'o werd gefilmd en vond zijn weg naar social media. 'Ik wil mijn excuses aanbieden voor het verliezen van mijn kalmte en mijn manier van reageren, die niet bij mijn persoonlijkheid past', schrijft Eto'o nu in een verklaring. 'Ik zeg sorry tegen het publiek voor dit ongelukkige incident.'

Eto'o schrijft dat hij nog vaak wordt geprovoceerd door Algerijnse fans, die hem zouden beschuldigen van valsspelen. Dat heeft alles te maken met de manier waarop Kameroen zich ten koste van Algerije kwalificeerde voor het WK: de ploeg kreeg in de onderlinge ontmoeting een wel heel erg discutabele strafschop en maakte uiteindelijk na 124 minuten de beslissende treffer.

'Ik wil graag onder de aandacht brengen dat de uitschakeling van Algerije wreed was, maar helemaal volgens de regels', schrijft Eto'o. 'Ik vraag daarom aan de Algerijnse autoriteiten en de voetbalbond om hun verantwoordelijkheden te nemen en een einde te maken aan deze ongezonde situatie, voordat er tragischere dingen gebeuren.' Eto'o sluit af met een boodschap aan de fans van Kameroen: 'Ik hoop dat zij de teleurstelling van onze pijnlijke eliminatie kunnen verwerken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.