Eto'o bekent verduistering van miljoenen en accepteert forse gevangenisstraf

Reacties

Samuel Eto'o heeft maandag een forse gevangenisstraf geaccepteerd. De Spaanse rechter legde hem die sanctie op, nadat de voormalige spits van Barcelona toegaf enkele miljoenen euro's te hebben verduisterd. Liefst 22 maanden cel is er geëist tegen de Kameroener. Al weet de Afrikaan dat hij die niet hoeft uit te zitten.

Eto'o bekent verduistering van miljoenen en accepteert forse gevangenisstraf

Hoewel Eto'o de frauduleuze praktijken bekende, legde hij de schuld bij voormalig agent José Maria Mesalles. De oud-spits noemde Mesallas als 'een tweede vader', meldde het Spaanse SPORT dinsdagochtend. Om dat pleidooi kracht bij te zetten, spande Eto'o ook een rechtszaak aan tegen Mesalles.

Eto'o beschuldigt zijn voormalige belangenbehartiger van vermeende misdaden, fraude en verduistering bij het beheer van zijn vermogen. Die zaak bevindt zich in de onderzoeksfase. Eto'o lichtte zijn keuze toe. 'Ik erken de feiten en ik ga boeten, maar laat weten dat ik toen een kind was en dat ik altijd deed wat mijn vader van me vroeg.'

Het openbaar ministerie eiste een straf van 22 maanden voor de speler. Mesallas kreeg 'slechts' een jaar gevangenisstraf opgelegd. Eto'o moet daarnaast nog een bedrag van ruim 1,8 miljoen euro terug betalen aan de Spaanse staat, terwijl zijn agent ruim negenhonderdduizend euro moet afrekenen.

Een echte gevangenisstraf komt er niet, want omdat het duo geen strafblad heeft, worden de straffen opgeschort. Doordat de gebeurtenissen erkend zijn, heeft het Openbaar Ministerie enkel een deel van de gesanctioneerde geldsom opgeëist. Aanvankelijk was de strafeis overigens nog een stuk extremer. De aanklager wilde Eto'o vierenhalf jaar vast laten zetten, terwijl een bedrag van liefst 14,3 miljoen euro gevraagd werd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.