ESPN schept duidelijkheid over live KKD-wedstrijden: 'We snappen de verwarring'

Reacties

ESPN zendt voorlopig nog niet alle Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden live uit. Dat was vanaf januari 2024 wel de bedoeling, maar de betaalzender geeft aan dat nog niet alle afspraken met alle betrokkenen rond zijn.

ESPN schept duidelijkheid over live KKD-wedstrijden: 'We snappen de verwarring'
© Pro Shots

Eerder werd gecommuniceerd dat de wedstrijden van het tweede niveau van Nederland wel al live te zien zouden zijn vanaf het nieuwe kalenderjaar. ESPN geeft toe dat de procedure anders had gekund. ‘Wij hebben destijds inderdaad het persbericht van de Eredivisie CV gecommuniceerd, en daar stond dat in. We hebben daar als nieuws over bericht, maar dat had inderdaad anders gekund. We snappen de verwarring wel, maar het was geen formeel ESPN-statement. Dat is onhandig geweest van ons', luidt de verklaring van ESPN aan VI.

ESPN wil het wel zo snel mogelijk regelen. 'Er is niets veranderd aan de ambitie om alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie live uit te zenden. Maar eerst moeten de daarbij behorende afspraken afgerond worden en wordt er nog met alle betrokkenen zoals clubs en KNVB aan gewerkt om dit mogelijk te maken. Daar blijkt meer tijd voor nodig dan aanvankelijk verondersteld. Dat ligt niet alleen bij ESPN, integendeel. Wij hopen uiteraard ook dat alles zo snel mogelijk duidelijk is, liever vandaag dan morgen, maar dit is dus niet alleen aan ons.'

De clubs gingen in oktober 2023 unaniem akkoord met de nieuwe mediadeal. Het zorgde ervoor dat ESPN tot 2030 livepartner blijft van de Eredivisie. Eerder leken de clubs af te stevenen op een deal van tien jaar. Maar uiteindelijk werd er gekozen voor een contract van vijf jaar ter waarde van 135 miljoen per jaar, aangevuld met een bonus van 70 miljoen euro. Ook was er sprake van kwijtschelding van een schuld van 350 miljoen die de EMM had opgebouwd bij Disney. Overigens moeten de clubs de mediadeal officieel nog ondertekenen, maar dat is slechts een formaliteit.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.