Erwin Koeman wordt bondscoach van Hongarije

Niet Aad de Mos maar Erwin Koeman wordt de nieuwe bondscoach van Hongarije. Dat valt te lezen op de website van de Hongaarse voetbalbond, de MLSZ.

Erwin Koeman wordt bondscoach van Hongarije

De Hongaarse voetbalbond belegt vanmiddag in een prestigieus hotel in de hoofdstad Boedapest een persconferentie, vrijwel zeker over de benoeming van Erwin Koeman. De voormalige trainer van Feyenoord, die ook in beeld was bij MVV en Vitesse, wordt hoogstwaarschijnlijk gepresenteerd als bondscoach.

Aanvankelijk leek De Mos de voornaamste kandidaat om bondscoach van Hongarije te worden. De huidige trainer van Vitesse overlegde ook al tweemaal over die functie met een delegatie van de MLSZ. Ook Danny Blind (Sparta Rotterdam) werd als kandidaat genoemd.

Saillant detail: Ger Lagendijk is al ruim twee decennia de zaakwaarnemer van de gebroeders Ronald en Erwin Koeman, en was dat tot voor kort óók van Aad de Mos, die nu door zijn dochter (en FIFA-makelaar) Tessa wordt begeleid.

Als nieuwe technische baas van Hongarije krijgt de oudste Koeman tijdens de WK-kwalificatie voor het eindtoernooi van 2010 te maken met het Albanië van Arie Haan, Portugal, Zweden, Denemarken en Malta.

Koeman, die donderdag 1 mei al aan de slag gaat, is de opvolger van Peter Varhidi, die de Hongaarse nationale ploeg vanaf november 2006 heeft geleid. Hij nam ontslag nadat Hongarije zich niet had gekwalificeerd voor het Euro 2008.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen