Ervaringsdeskundige Götze neemt het op voor gefrustreerde Nagelsmann

Reacties

De problemen bij Bayern München moeten niet groter worden gemaakt dan ze zijn, vindt Mario Götze. De voormalige spelmaker van Der Rekordmeister ziet nog voldoende reden voor optimisme en voelt mee met trainer Julian Nagelsmann.

Ervaringsdeskundige Götze neemt het op voor gefrustreerde Nagelsmann
© Pro Shots
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
3 - 2
Bayern München
Bayern München

Bayern verspeelde zaterdag al voor de vierde keer dit kalenderjaar punten. Na de 3-2 nederlaag bij Borussia Mönchengladbach waren in de Duitse media veel pijlen gericht op Julian Nagelsmann, die op zijn beurt na de nieuwe dreun vooral klaagde over de arbitrage. De Duitse coach was woedend over de vroege rode kaart voor Dayot Upamecano.

'Ach, uiteindelijk wordt dat ook opgelost', zei Götze nadat hij met Eintracht Frankfurt later op de dag met 2-0 had gewonnen van Werder Bremen. 'Dat soort voorvallen zullen er altijd zijn. Het is belangrijk om daar niet teveel conclusies aan te verbinden. Julian is een jonge coach en het is belangrijk dat hij tijd krijgt', vertelde de voormalige PSV'er tegenover het Duitse Sky.

Bayern kan deze zondag de koppositie in de Bundesliga verliezen. Als Union Berlin in eigen huis wint van hekkensluiter Schalke 04, dan is de stuntclub uit de hoofdstad de nieuwe lijstaanvoerder in Duitsland. Het wankelen van Bayern zorgt voor een crisisstemming in München. 'Ik weet hoe het daar gaat en hoe de omgeving is. Natuurlijk, er wordt altijd veel geëist. Je móét winnen daar, jaren achter elkaar. Dat is een enorme uitdaging. Het is een lastige situatie', aldus Götze, die verwacht dat het uiteindelijk nog goedkomt dit seizoen bij Bayern.

'Ze staan nog altijd eerste en je moet begrijpen dat het niet eenvoudig is om altijd top te zijn en maximaal te presteren. Ik heb geen twijfels over de kwaliteiten bij Bayern', sloot de dertigjarige spelmaker af, die zelf drie keer de landstitel pakte met Bayern.

Bekijk hier de samenvatting van Borussia Mönchengladbach - Bayern München:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51-44
+7
59
6
Bayer Leverkusen
34
14
8
12
57-49
+8
50
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.