Ervaren Benítez na zeven jaar weer aan de slag in LaLiga

Reacties

Na zijn kortstondige avontuur bij Everton heeft Rafael Benítez anderhalf jaar later weer een nieuwe club gevonden. De 63-jarige Spanjaard gaat aan de slag bij Celta de Vigo.

Ervaren Benítez na zeven jaar weer aan de slag in LaLiga
© Pro Shots

Met de club uit Galicië heeft Benítez een principe-akkoord bereikt over een driejarig contract. De Madrileen komt in Vigo onder anderen voormalig FC Groningen-aanvaller Jørgen Strand Larsen en Feyenoord-middenvelder Renato Tapia tegen.

Voor zijn periode bij The Toffees was Benítez werkzaam bij onder meer Newcastle United, Real Madrid, Napoli, Chelsea, Internazionale, Liverpool en Valencia. Met Liverpool won de Spanjaard in 2005 de Champions League na de heroïsche comeback tegen AC Milan.

Benítez kwam in zijn loopbaan tot 1099 wedstrijden als eindverantwoordelijke op de bank van zijn diverse werkgevers. Daarvan wist de Spanjaard 549 duels in winst om te zetten.

Bij Celta is Benítez de opvolger van Carlos Carvalhal, die tijdens het seizoen al de vervanger was van de ontslagen Eduardo Coudet. Met Carvalhal op de bank eindigde Celta als dertiende in LaLiga, slechts drie punten boven een degradatieplek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.