Eringa treedt bij Ajax terug als voorzitter van rvc

Reacties

Pier Eringa heeft besloten terug te treden als lid en voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. Hij treedt formeel per 2 oktober 2023 af.

Eringa treedt bij Ajax terug als voorzitter van rvc
© Pro Shots

Eringa werd op 14 maart 2023 formeel benoemd als lid van de rvc bij Ajax. Op de website van de Amsterdammers geeft hij uitleg bij zijn vertrek. 'Juist als het niet goed gaat, vind ik dat je er moet staan als toezichthouder. Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt. Om die reden heb ik besloten om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter. Ik heb me hard ingezet voor de club. Ik blijf Ajax als fan volgen en wens dat de sportieve prestaties snel weer op het bij Ajax gewenste niveau komen.'

Ajax meldt verder dat het conform de statuten het proces start om de voltallige samenstelling van de rvc in gang zat. Met het vertrek van Eringa zal de rvc van Ajax voorlopig bestaan uit Jan van Halst (momenteel actief als interim-algemeen directeur), Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Mosman. Vanuit de achterban was er veel kritiek op het functioneren van Eringa in de rvc. Hem werd verweten directeur voetbalzaken Sven Mislintat veel te veel een vrije hand te geven.

Eerder schreef VI al dat de rvc van Ajax onder druk stond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.