Eriksen luistert basisdebuut op met cruciale zege, Coutinho wijst Aston Villa de weg

Brentford heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. Het team van Thomas Frank was zaterdag een maatje te groot voor Norwich City en neemt verder afstand van de degradatiezone. Philippe Coutinho en Danny Ings gidsten Aston Villa naar een ruime overwinning op Southampton.

© Imago
Norwich City
1 - 3
Brentford
Brentford

Eriksen maakte zijn basisdebuut bij Brentford en liet zich meteen gelden. Na een hoekschop van de Deen werd de bal doorgekopt en kon Ivan Toney bij de tweede paal afwerken. Tim Krul was kansloos. Het zou de middag van Toney worden, want de spits scoorde na rust nog twee keer, beide keren uit een strafschop. Later werden er wegens buitenspel nog treffers afgekeurd van Milot Rashica en Bryan Mbeumo en verzachtte Teemu Pukki met de 1-3 het leed voor Norwich. Eriksen bleef negentig minuten staan bij The Bees.

Aston Villa
Aston Villa
4 - 0
Southampton
Southampton

Coutinho en Ings maakten het verschil voor Aston Villa. De huurling van Barcelona bereidde de 2-0 van Douglas Luiz voor en maakte na rust zelf de 3-0 door na een fraaie kapbeweging raak te schieten. De assist kwam van Ings. De openingstreffer was gemaakt door Ollie Watkins, die zijn directe tegenstander na een pass van opnieuw Ings het bos in stuurde en fraai afrondde. Na 54 minuten was het Ings zelf die op het scorebord terecht kwam. The Villans boekten zo hun tweede overwinning op rij.

Newcastle United
2 - 1
Brighton & Hove Albion

Newcastle United lijkt de weg omhoog definitief te hebben gevonden. The Magpies rekenden ook af met Brighton & Hove Albion en dienden The Seagulls hun vierde nederlaag op rij toe. In het eerste kwartier sloeg Newcastle twee keer toe: Ryan Fraser schoot raak nadat Jacob Murphy de paal had geraakt. Fabian Schär kopte even later hard binnen bij een vrije trap van Fraser. Lewis Dunk deed na rust met een kopbal wat terug voor Brighton, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Joël Veltman deed negentig minuten mee bij Brighton.