Eriksen kan geluk niet op na derby: 'Dit zie je niet in de Premier League'

Christian Eriksen is een en al lof over de fans van Internazionale na de met 4-2 gewonnen derby tegen AC Milan. De Deen speelde naar eigen zeggen in een atmosfeer die hij in zijn tijd bij Tottenham Hotspur nooit meemaakte.

Eriksen speelde zondagavond zijn eerste Derby della Madonnina en keek zijn ogen uit. De Deense middenvelder zag vanaf de bank toe hoe zijn teamgenoten tegen een 0-2 achterstand aankeken bij rust. Toen hij er in de tweede helft in kwam stond het al 2-2, waarna de Deen zelf zijn ploeg meehielp aan een 4-2 overwinning. 'Het was een geweldige ervaring', zo blikt Eriksen terug met La Gazzetta dello Sport.

'De eerste helft was vervelend, maar als je wint met zo'n comeback is dat heel speciaal. Ik kan het stadion nu met een grote lach verlaten. De choreografie van de fans vooraf aan de wedstrijd was geweldig. Dat zie je niet in de Premier League. Hier voel je echt dat de fans achter je staan vanaf het moment dat je arriveert met de bus. Ze klappen in hun handen en slaan op de zijkant van de bus. Je voelt hier gewoon de passie en daarmee voel je ook meteen ook hoe belangrijk zo'n wedstrijd is. Ik voel ook zelf de waardering van de fans en dat motiveert mij.'

Eriksen zelf scoorde niet, al scheelde dat bijzonder weinig. De Deen zag een fenomenale vrije trap stranden in schoonheid. De lat voorkwam een goal. 'Ik wilde eerst een van de ingestudeerde vrije trappen uitvoeren, maar AC Milan verdedigde heel dicht bij het eigen doel dus dat maakte weinig kans. Ik keek naar Marcelo Brozovic en hij zei dat ik ervoor moest gaan. Ik raakte de bal heerlijk, maar net niet goed genoeg. Achteraf zal ik er niet van wakker liggen, want we hebben gewonnen. Die poging geeft me nu juist wel een voldaan gevoel.'