Eriksen en Kane vol vertrouwen: 'Hadden hoofd ook kunnen laten hangen'

Tottenham Hotspur heeft vertrouwen geput uit de inhaalrace tegen Juventus (2-2). Doelpuntenmakers Christian Eriksen en Harry Kane zien kansen voor een vervolg in de Champions League.

'Natuurlijk zal de return een compleet andere wedstrijd zijn, maar met de hier gemaakte goals maken we zeker een kans op Wembley', zei Eriksen, die met een vrije trap Tottenham naast Juventus schoot. 'We gaan die wedstrijd vol vertrouwen in. We kijken ernaar uit.' Over drie weken is de return.

Kane besefte dat de perspectieven na negen minuten en twee goals van Gonzalo Higuaín anders waren. 'We hadden het hoofd ook kunnen laten hangen. Maar we hebben karakter getoond. Het was een excellent optreden na de 2-0. Die twee uitgoals nemen we mee naar Wembley. Het is een fantastisch resultaat.'

Kane tekende in de eerste helft voor de belangrijke aansluitingstreffer. De spits heeft in zijn eerste negen Champions League-duels negen keer gescoord. Niemand heeft dat gepresteerd. Ronaldinho, Simone Inzaghi, Didier Drogba en Diego Costa kwamen tot acht goals in hun eerste negen CL-duels.