Erevoorzitter Sporre brengt Everse en Zwolle op één lijn

De samenwerking tussen Jan Everse en FC Zwolle loopt komende zomer toch niet ten einde. Een bemiddelingspoging van erevoorzitter Gaston Sporre leidde tot een opening in de eerder vastgelopen onderhandelingen.

Erevoorzitter Sporre brengt Everse en Zwolle op één lijn

'Ik heb de partijen op voorspraak van het bestuur bij elkaar gebracht', aldus Sporre tegen het ANP. 'Woensdag hebben we een hele andere situatie gekregen dan een dag eerder. Everse blijft nog drie jaar hier en dat is het belang van voetbalminnend Zwolle.'

Club en trainer waren al lange tijd in onderhandeling over contractverlenging. Everse wilde graag een contract voor onbepaalde tijd en meer bevoegdheden; eisen waar FC Zwolle niet aan wenste te voldoen.

Tegenover VI.tv sprak Everse de hoop uit dat de clubleiding 'het verstand nog zou vinden'. Volgens de coach zou een groot aantal spelers wel eens kunnen vertrekken als hij niet meer de leiding zou hebben over de eerste selectie.

Dat doemscenario is nu uit de wereld met het nieuwe contract tussen Everse en FC Zwolle. De club is momenteel medekoploper in de Jupiler League en strijd in die hoedanigheid volop mee om promotie naar de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen