Eredivisie wil totaalpakket aan maatregelen

Reacties

Wil het Nederlandse voetbal weer vooruit, dan is op korte termijn actie nodig. Die conclusie werd vorige week getrokken tijdens een overleg van de ECV-vennoten, de clubs in de Eredivisie.

Eredivisie wil totaalpakket aan maatregelen

Waar er eerder werd gesproken over losse onderwerpen als een nieuwe competitieopzet, het laten verdwijnen van kunstgras als ondergrond of de bescherming van jeugdspelers, willen de clubs nu alle problemen tegelijkertijd tackelen. Het is de bedoeling dat in het totaalplan alle wezenlijke knelpunten worden meegenomen.

‘Het was een uitstekende vergadering’, aldus ECV-directeur Jacco Swart. ‘Iedereen is het erover eens dat het tijd wordt voor structurele veranderingen. De laatste tijd ging het te vaak over afzonderlijk onderwerpen. Clubs die het daar niet mee eens waren, wezen op hun beurt weer naar andere problemen. Het schoot niet echt op. Vandaar dat we nu met een totaalpakket aan oplossingen willen komen.’

De Eredivisie heeft een stuurgroep aangesteld en gaat deze week partijen als de KNVB, CED, CBV en FBO over het voorstel informeren. Op pagina’s 18 tot en met 22 van de nieuwe VI gaat Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle en voorzitter van het Technisch Platform Eredivisie, in op de mogelijke wijzigingen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.