Eredivisie-verrassing VVV onderstreept thuiscomplex Excelsior

Reacties

Excelsior heeft ook het vierde thuisduel van het seizoen verloren. VVV-Venlo profiteerde dankbaar van de slechte beurt van de Rotterdammers (0-2) en nestelde zich in de subtop van de Eredivisie.

Eredivisie-verrassing VVV onderstreept thuiscomplex Excelsior

Ögmundur Kristinsson heeft in het doel van Excelsior nog niet helemaal zijn draai gevonden. De IJslandse goalie maakte bij zijn debuut voor de Kralingers al een pijnlijke blunder. Ook tegen VVV-Venlo speelde hij een negatieve hoofdrol. In een poging van achteruit op te bouwen speelde hij na ruim een half uur over de as van het veld middenvelder Ryan Koolwijk niet goed aan. Met een schitterende lob profiteerde Clint Leemans optimaal van de fout in de Rotterdamse defensie.

Maar niet alleen Kristinsson maakte bij Excelsior in de eerste helft een slechte indruk op Woudestein. Meer spelers van de thuisploeg gaven niet thuis tegen VVV-Venlo, dat met wat meer daadkracht voor het vijandelijke doel met een ruimere marge was gaan rusten. Torino Hunte en Lennart Thy kregen de beste kansen voor de Limburgers.

Excelsior probeerde direct na rust met Mike van Duinen als invaller het dreigende onheil te voorkomen. Maar trainer Mitchell van der Gaag zag dat hij meer vers bloed moest brengen. Jeffry Fortes en Anouar Hadouir moesten in het laatste half uur voor de ommekeer zorgen. Vijf minuten na hun rentree was het duel in Limburgs voordeel beslecht.

Ralf Seuntjens was de man die VVV in de 69ste minuut met een rake kopbal op koers zette van de derde zege van het seizoen. De ploeg van trainer Maurice Steijn is door de overwinning in punten zelfs gelijk gekomen met nummer vijf Feyenoord, dat in de Eredivisie de laatste ploeg was die op bezoek bij Excelsior verloor. Excelsior staat met vijf punten minder dan VVV dertiende in de Eredivisie. De Kralingers behaalden alle punten buitenshuis. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.