Eredivisie Quiz: Ajax-PSV en de jarenlange vloek in De Arena

Reacties

Zondag (16.45 uur) staat Ajax-PSV op het programma. De Eindhovenaren kunnen in De Arena de koppositie verder verstevigen en het zou niet de eerste keer zijn dat ze het stadion van de Amsterdammers verlaten met een overwinning. Een quiz over de vorige confrontaties sinds de opening van De Arena in 1996.

Eredivisie Quiz: Ajax-PSV en de jarenlange vloek in De Arena

Als we de verhuizing van De Meer naar Ajax' huidige thuishaven als meetpunt nemen, heeft PSV liefst 11 van de 21 onderlinge Eredivisie-confrontaties gewonnen. Toen het Olympisch Stadion of De Meer nog het decor van de onderlinge duels waren, wonnen de Eindhovenaren zelden: tussen 1988 en 1995 bijvoorbeeld maar één keer. Daar kwam na de ingebruikname van De Arena razendsnel verandering in.

Het fonkelnieuwe stadion was nog niet geopend of PSV won in augustus 1996 de Johan Cruijff Schaal. Ajax had enkele maanden ervoor nog ternauwernood de Champions League-finale verloren van Juventus (2-4 na penalty's), maar ging na een zomerse leegloop met duidelijke cijfers onderuit tegen de bekerwinnaar: 0-3. De jaren erna volgden nog zes zeges voor PSV en slechts één gelijkspel.

Pas in februari 2004 won Ajax voor het eerst een competitieduel van PSV in De Arena (2-1), bijna acht jaar (!) na de opening van het stadion. Daarvoor hadden de Amsterdammers overigens al wel een bekerduel en de strijd om de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Van een vloek is inmiddels geen sprake meer, maar nog altijd is de onderlinge balans in De Arena in het voordeel van PSV: 11 om 13 zeges (alle competities).

PSV reist komende zondag met een voorsprong van tien punten af naar De Arena in de wetenschap dat de laatste nederlaag aldaar van januari 2014 dateert. Aan jullie de vraag wie scoorden tijdens die wedstrijd én de andere twintig onderlinge confrontaties in competitieverband in De Arena. De uitslagen, het scoreverloop en de nationaliteit van de doelpuntenmakers geven we alvast weg. Veel plezier!

* eigen doelpunt

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.