Eredivisie ontwaakt uit zomerslaap: wie wordt de opvolger van Dessers?

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De 63ste Eredivisie-jaargang wordt vrijdag in gang gezet met de confrontatie tussen PEC Zwolle en SC Heerenveen.

Eredivisie ontwaakt uit zomerslaap: wie wordt de opvolger van Dessers?
Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

PEC Zwolle - SC Heerenveen

Actueel

• Bij PEC Zwolle begint John van 't Schip aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer. In de persoon van Jan Olde Riekerink heeft SC Heerenveen een nieuwe oefenmeester.

PEC Zwolle sloot een wisselvallige voorbereiding zaterdag af met een 3-0 overwinning op RKC Waalwijk. Op diezelfde dag ging SC Heerenveen onderuit tegen Levante (1-3). De Friezen verloren eerder met 8-2 van 1899 Hoffenheim.

• PEC Zwolle leed in het kalenderjaar 2018 al elf nederlagen in competitieverband, het hoogste aantal van alle huidige clubs in de Eredivisie. De Blauwvingers verloren in heel 2017 ook elf keer.

• Sinds PEC Zwolle promoveerde naar de Eredivisie in 2012 is het altijd ongeslagen gebleven in de eerste speelronde. Vorig jaar rekende de ploeg van Van 't Schip tijdens de ouverture af met Roda JC Kerkrade: 4-2.

PEC Zwolle trof in zijn laatste drie Eredivisie-duels geen doel. In de herfst van 2003 werkte de club uit Overijssel voor het laatst vier officiële wedstrijden af zonder ook maar eenmaal tot scoren te komen.

• SC Heerenveen leed tot nu toe 299 nederlagen op het hoogste niveau en kan dus een negatieve mijlpaal bereiken in Zwolle.

Historie

Deze wedstrijd stond pas acht keer eerder op het programma in de Eredivisie. PEC Zwolle sleepte vier overwinningen uit het vuur, SC Heerenveen zegevierde twee keer en twee edities eindigden onbeslist.

• Wie sluit aan in dit fraaie rijtje?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De laatste 5 Eredivisie-edities van PEC Zwolle - SC Heerenveen:

Seizoen Uitslag
2013/14 1-2
2014/15 2-2
2015/16 5-2
2016/17 2-1
2017/18 3-2

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.