Eredivisie ontdekt Jupiler League weer als kweekvijver

Voor een compleet overzicht van gewilde talenten uit de Jupiler League zie Voetbal International nr. 31. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag 1 augustus in de winkel.

Eredivisie ontdekt Jupiler League weer als kweekvijver

Mede ingegeven door de financiële crisis is de Eredivisie niet langer blind voor talent uit eigen land. Terwijl de transfermarkt nog een maand open is, maakten deze zomer inmiddels twintig spelers uit de Jupiler League de overstap naar de Eredivisie.

Zo verruilde doelman Robbin Ruiter Volendam voor FC Utrecht, nam FC Groningen Paco van Moorsel over van FC Den Bosch en contracteerde AZ Mikhail Rosheuvel van Almere City FC. Verder stapte Jeroen Veldmate over van Sparta Rotterdam naar Heracles Almelo en tekende Kevin Brands (Telstar) bij het naar de Eredivisie gepromoveerde Willem II.

Vorig seizoen maakten in totaal zestien spelers uit de Jupiler League de stap omhoog. Opvallend genoeg wist het merendeel te overtuigen waarbij de bekendste voorbeelden waren Derk Boerrigter en Jetro Willems. Eerstgenoemde werd na zijn vertrek bij RKC Waalwijk kampioen met Ajax en maakte zijn debuut in de Champions League.

PSV'er Jetro Willems (voorheen Sparta Rotterdam, foto) bekroonde een prima seizoen zelfs met zijn debuut in het Nederlands elftal en was met zijn achttien jaar bovendien de jongste speler op het EK in Polen en Oekraïne.

Verdere opvallende nieuwkomers waren onder anderen vleugelspits Yanic Wildschut, die na zijn periode in Zwolle sterk debuteerde bij VVV Venlo en middenvelder Lerin Duarte die Sparta Rotterdam verruilde voor Heracles Almelo en daar direct een prominente rol vervulde.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's