Eredivisie-nestor Boer bezig aan laatste maanden als prof

Reacties

Diederik Boer bergt na dit seizoen zijn keepershandschoenen op. De 38-jarige doelman van PEC Zwolle zet in mei een punt achter zijn loopbaan, zo laat zijn club woensdag weten.

Eredivisie-nestor Boer bezig aan laatste maanden als prof

Op de clubwebsite van PEC geeft Boer aan dat hij terugkijkt op een mooie loopbaan en dat hij er het maximale heeft uitgehaald. 'Zestien jaar ben ik als profsporter actief geweest, van Jupiler League tot aan het winnen van de KNVB Beker en van play-offs om promotie/degradatie tot aan de Europa League-finale', somt Boer op.

Hij legt uit dat zijn lijf steeds vaker protesteert en dat hij daarom na dit seizoen afzwaait als profkeeper. Boer dankt  de achterban en de club voor hun steun door de jaren heen. 'Vanuit de voetbalacademie tot aan het eerste elftal heb ik jarenlang mogen ervaren wat een warme en fijne club PEC Zwolle is.'

Boer kwam in het seizoen 1995/96 binnen bij PEC Zwolle en maakte in maart 2003 zijn debuut tegen Ajax. In de zomer van 2014 maakte hij de overstap naar Amsterdam, waar hij de rol van reservedoelman vervulde achter Jasper Cillessen. In drie jaar tijd stond Boer in totaal elf wedstrijden onder de lat bij Ajax.

In de zomer van 2017 haalde PEC de ervaren doelman met een tweejarig contract terug naar Zwolle. Vorig seizoen was hij eerste keus onder trainer John van 't Schip, maar dit seizoen verloor hij zijn plek aan Mickey van der Hart. Eind januari was hij dicht bij een overstap naar Anorthosis Famagusta, maar een verhuurperiode viel op de valreep in het water.

Oudste prof
Boer bleef na het misgelopen avontuur op Cyprus aan boord bij PEC om de strijd met Van der Hart voort te zetten. Hij kwam eerder deze maand nog in actie tegen Ajax, op 38-jarige leeftijd. Daarmee werd hij de oudste prof die dit seizoen minuten maakte.

Boer blijft na zijn voetbalpensioen verbonden aan PEC Zwolle, al is nog niet duidelijk in wat voor rol dat zal zijn. Technisch directeur Gerard Nijkamp geeft aan dat daar de komende maanden over gesproken wordt. Nijkamp heeft al wel duidelijkheid over Dico Koppers en Bas van Wijnen, hun aflopende contracten worden niet verlengd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.