Eredivisie-kraker Ajax - PSV in handen Blom

Reacties

Kevin Blom fluit zondag in de Amsterdam Arena de topper tussen Ajax en PSV. De scheidsrechter uit Gouda was de afgelopen twee weken al in de luwte actief.

Eredivisie-kraker Ajax - PSV in handen Blom

Scheidsrechtercoördinator Dick van Egmond licht de aanwijzing van Blom toe. 'We hebben zes klassiekers te verdelen en kunnen niet alle toppers aan Kuipers en Makkelie – onze twee internationaal best aangeschreven arbiters – geven. De andere internationale arbiters kunnen dat ook aan en de nieuwe arbiters op de A-lijst moeten dat ook gaan doen als ze daar klaar voor zijn.'

Na FC Emmen - MVV Maastricht vorige week leidde Blom afgelopen zondag nog NAC - Excelsior waar hij de thuisploeg twee strafschoppen gaf. Björn Kuipers floot eerder dit seizoen PSV - Feyenoord en Danny Makkelie had de leiding over Feyenoord - Ajax. Blom floot Ajax dit seizoen uit bij Heracles Almelo en thuis tegen Sparta Rotterdam en leidde met SC Heerenveen - PSV één wedstrijd van de Eindhovenaren. In dat duel gaf Blom PSV'er Hirving Lozano een veelbesproken rode kaart.

Wiedemeijer
Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer maakt aanstaande vrijdag na een jaar blessureleed zijn rentree. Hij fluit het Jupiler League-duel tussen FC Oss en NEC. De vijftigjarige Wiedemeijer liep in november vorig jaar een scheurtje in zijn hamstring op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.