Eredivisie-glorie bij Sociedad, concurrent Cillessen bekerheld Valencia

Reacties

Door een overwinning op Osasuna duurt het avontuur van Real Sociedad in het Spaanse bekertoernooi nog even voort. Twee voormalige Eredivisie-parels stalen woensdag de show in San Sebastián. Het werd de avond van Martin Ødegaard en Alexander Isak.

Eredivisie-glorie bij Sociedad, concurrent Cillessen bekerheld Valencia
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
3 - 1
Osasuna
Osasuna

Bij Real Sociedad is dit seizoen het Spaanse bekertoernooi uitgegroeid tot het toneel waarop Isak zich moet laten zien. In La Liga moest hij in de eerste seizoenshelft veelal nog Willian José voor zich dulden, al wordt de Braziliaanse concurrent nu ook hevig gelinkt aan clubs als Tottenham Hotspur.

Bij Sociedad zagen ze dat Isak in ieder geval klaar is om zijn kans te grijpen als vaste eerste spits. Na een steekpassje van Ødegaard zorgde de voormalige spits van Willem II in de 33ste minuut voor de 1-0, met een schot in de verre hoek dat via de binnenkant van de paal succesvol was. Osasuna deed nog wat terug via Marc Cardona, maar in de tweede helft gaf de klasse van Sociedad de doorslag.

De klasse van Ødegaard, om precies te zijn. Het van Real Madrid gehuurde toptalent dat in de Eredivisie voor SC Heerenveen en Vitesse speelde, nam in het laatste half uur de touwtjes nog nadrukkelijk in handen. Eerst krulde hij de bal bij een vrije trap prachtig over de muur in de korte hoek. Daarna zorgde hij samen met Isak voor de beslissing. De spits kopte raak uit een scherp aangesneden corner van Ødegaard, die zo alweer voor zijn achtste assist van het seizoen tekende.

Real Sociedad mag in het tot nu toe uitstekende seizoen zo dus nog hopen op bekersucces. De Basken staan in La Liga zesde, een positie die aan het einde van het voetbaljaar ook een Europees ticket oplevert.

Cillessen-concurrent
Valencia heeft zich ook geplaatst voor de kwartfinale, al gebeurde dat met het schaamrood op de kaken. De subtopper uit La Liga kwam in 120 minuten niet tot scoren op bezoek bij Cultural Leonesa. De ploeg van het derde niveau in Spanje schakelde vorige week Atlético Madrid nog uit, maar tot een dergelijke stunt kwam het niet tegen Valencia. Dat was te danken aan Jaume Doménech. De Spanjaard die Jasper Cillessen voorbij is gestreefd in de concurrentiestrijd stopte twee strafschoppen in de penaltyserie, waarna Dani Parejo voor de beslissing zorgde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.