Eredivisie CV niet aan de slag met plan-Gerbrands

Reacties

De Eredivisie CV (ECV) gaat voorlopig de competitieopzet en verdeling van tv-geld niet meer tegen het licht houden. PSV-directeur Toon Gerbrands riep eerder in VI en De Telegraaf op om een deltaplan neer te leggen voor de Eredivisie.

Eredivisie CV niet aan de slag met plan-Gerbrands
© Pro Shots

De Nederlandse competitie groeit minder hard dan andere leagues. Gerbrands pleit voor een totaalvisie om de Eredivisie zowel economisch als sportief toekomstbestendig te maken. De PSV-baas is onder meer voorstander van inkrimping naar zestien clubs.

De nieuwe ECV-directeur Mattijs Manders laat weten dat nieuwe onderhandelingen nu niet aan de orde zijn. 'Op dit moment is het niet actueel', zegt hij. 'De veranderagenda is na een lang traject pas vorig jaar afgesloten. Nu dezelfde discussie opnieuw aangaan, lijkt me niet zinvol.'

Gerbrands zou graag zien dat - net als bij de UEFA - al een aantal jaar vooruit wordt gedacht als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe competitiemodellen en geldverdeling. Door nu al te spreken over de richting na 2022 of 2023, worden de scherpe kantjes van de discussie gehaald.

Manders: 'Toon zou graag zien dat wij net als de UEFA nu al sommige besluiten nemen die pas over drie jaar ingaan. Dat maakt het nemen van beslissingen wellicht soms wat makkelijker, maar het is ook dermate ver weg dat je mogelijk over je graf heen gaat regeren als bestuurder en dat wil je ook niet. Ik heb Toon hoog zitten, maar het is natuurlijk ook wel een beetje zo dat dit vooral voor PSV een goede oplossing is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.