'Er is maar één man die over transfers gaat en dat is Frank de Boer'

Reacties

Frank de Boer krijgt als manager van Crystal Palace de ruimte om de selectie volledig naar zijn hand te zetten. Zijn reputatie als trainer die jeugd de kans geeft, heeft de Nederlander geholpen bij zijn aanstelling in Zuid-Londen. De Boer heeft voor drie jaar getekend bij de Premier League-club.

'Er is maar één man die over transfers gaat en dat is Frank de Boer'

De Boer werd maandagmiddag gepresenteerd als opvolger van Sam Allardyce en heeft nog niet de gelegenheid gehad om de spelers te ontmoeten. De manager vertelde bij zijn persconferentie nog tijd nodig te hebben om zijn exacte plannen voor de transferperiode te bepalen. 'Ik heb wel mijn ideeën en denk aan een of twee aankopen die volgens mij nodig zijn', legde De Boer uit.

Voorzitter Steve Parish presenteerde de voormalige coach van Ajax en Internazionale vol trots aan de Engelse pers en was duidelijk over de taakverdeling bij The Eagles. 'Er is maar één persoon die beslist over aankopen en dat is Frank de Boer. Het terughalen van Wilfried Zaha is de enige deal die we in mijn tijd hier buiten de manager om hebben gedaan, maar dat was ook een logische zet. Het gaat er niet om wat ik wil of het hoofd scouting. Het gaat erom wat Frank wil. Wij moeten hem de opties geven', aldus de Engelsman, die tevens een aanzienlijk deel van de aandelen van Palace in zijn bezit heeft.

Zaha is direct ook het laatste grote succesverhaal voor de jeugdopleiding van de Londenaren, die vorig seizoen als veertiende eindigden in de Premier League. Het is aan De Boer, die al advies kreeg van Louis van Gaal, om de doorstroom vanuit de opleiding weer op gang te brengen. Parish: 'Jeugd is hier altijd belangrijk geweest en Frank staat daar om bekend. Mijn gesprek met hem was ongelofelijk indrukwekkend, hoeveel moeite hij heeft gedaan om onze club te leren kennen.'

Süleyman Öztürk: 'De Boer kan met deze selectie geen Ajax-voetbal spelen.'

De Boer had zo'n acht maanden na zijn vertrek bij Inter ook andere opties, maar was vastberaden toen er vanuit Selhurst Park contact werd gelegd. Daarmee maakte hij direct ook indruk op de voorzitter. 'Zijn zaakwaarnemer belde me dat er wel in een krant stond dat er interesse was van een andere club, maar dat Frank dit direct als een mooie kans zag. Dat betekende veel voor me', aldus Parish, die spreekt van een perfecte timing: 'Dit was voor ons echt de week om iemand te presenteren. Frank heeft nu alle tijd om het team te leren kennen.

Met de selectie van Palace streeft De Boer aanvallend voetbal na, zo maakte hij direct duidelijk. 'Natuurlijk heb ik als trainer ook mijn eigen speelstijl. Ik wil dominant spelen als het kan. Het doel is om attractief te voetballen, de fantastische fans hier willen ook dat soort voetbal zien', stelde De Boer. De Nederlander had bij het bespreken van zijn plannen daarbij speciale aandacht voor Zaha: 'Hij wordt een sleutelspeler. Als je naar een wedstrijd gaat als liefhebber, wil je zo'n speler in actie zien.'

Alles wat je moet weten over Crystal Palace.
Steve Parish: 'Zienswijze De Boer op Ajax-United ook doorslaggevend.'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.