Enoh plaatst zich met Kameroen als laatste voor play-offs

Kameroen heeft het laatste Afrikaanse ticket voor de play-offs om plaatsing voor het WK 2014 in Brazilië bemachtigd. Concurrent Libië werd in eigen huis verslagen.

Enoh plaatst zich met Kameroen als laatste voor play-offs

Kameroen had tegen Libië aan een punt voldoende om zich te plaatsen voor de play-offs. Het elftal van bondscoach Volker Finke won zelfs met 1-0, dankzij een treffer van Aurélien Chedjou vlak voor rust.

Eyong Enoh, die bij Ajax op het tweede plan is beland, speelde de gehele wedstrijd voor Kameroen. De verdedigende middenvelder pakte in de 64ste minuut een gele kaart. Enoh keerde deze zomer terug in Amsterdam, na een huurperiode bij Fulham.

Met Kameroen zijn er nu tien landen geplaatst voor de Afrikaanse play-offs. Op 12 september volgt een loting, waarin de teams aan elkaar gekoppeld worden. In oktober en november wachten dan een thuis- en een uitwedstrijd, waarna de vijf Afrikaanse deelnemers van het WK 2014 bekend zijn.

De tien landen die deelnemen aan deze barrage zijn, naast Kameroen: Ivoorkust, Kaapverdië, Ghana, Algerije, Nigeria, Burkina Faso, Egypte, Senegal en Ethiopië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen