Engelsen in de Amsterdamse grachten, recordinternational Sergio Ramos

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Engelsen in de Amsterdamse grachten, recordinternational Sergio Ramos

Engelse fans zetten de binnenstad van Amsterdam op stelten. De supporters moeten zich tot vrijdagavond vermaken, dan wordt in De Arena de oefeninterland tussen Oranje en Engeland afgewerkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Die interland wordt met speciale aandacht gevolgd door Trevor Burlingham. De opa van selectielid Lewis Cook zette in 2014 ongeveer vijfhonderd euro in op een mogelijk debuut van zijn kleinzoon en Cook debuteert mogelijk tegen Oranje. In dat geval krijgt Burlingham bijna 23 duizend euro uitgekeerd.

'Ik wil de recordinternational van Spanje worden.'
Sergio Ramos stelt duidelijke doelen. De Spaanse mandekker hoopt snel Iker Casillas in te halen als recordinternational van Spanje. De goalie staat op 167 interlands, Sergio Ramos kwam tot 149 caps. Het duo is ook onderdeel van onze Sneijder Quiz.

• Tijdens de interlandperiode besloot Tottenham Hotspur het over een andere boeg te gooien in een interview met doelman Michel Vorm. Het ging over zijn andere passie: Formule 1. 'Sinds Max Verstappen de jongste coureur ooit werd, probeer ik elke race te kijken. Ik ben altijd al gek van auto's geweest.'

• Ronald Koeman gaf tijdens zijn persconferentie toe soms zijn vraagtekens te plaatsen bij het gedrag van Memphis Depay. Toch ziet de bondscoach van Oranje de aanvaller als een cruciale speler voor zijn ploeg. Memphis oogt dan ook ontspannen en rapt zelfs een beetje voor zijn fans.

🙏🏽❤️#linkinbio

Een bericht gedeeld door Broertje (@broertje.jn) op

• Pakt Argentinië komende zomer de wereldtitel? Daar heeft het land dan een Lionel Messi in bloedvorm voor nodig. Gelukkig is dat een zekerheidje, nu de superster van Barcelona wat briljante tips over diepgaan en innerlijke kracht gekregen heeft van Oprah Winfrey.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als je alleen leest wat er in de media verschijnt, denk je dat we elkaar haten. Maar de waarheid is dat we juist goed met elkaar omgaan. We hebben zelfs een groepsapp waren we elkaar belachelijk maken. Dat is toch prachtig, we zijn net een stel kleine kinderen.'
Gerard Piqué laat aan The Players' Tribune weten dat de spelers van Real Madrid en Barcelona het prima met elkaar kunnen vinden bij de nationale ploeg en ook contact onderhouden wanneer er geen interlands op het programma staan. Uiteraard is er dan wel sprake van een gezonde rivaliteit met een grappige ondertoon.

'Ik zou Messi adviseren te blijven genieten van het spelletje. Of hij het WK wint of niet, hij moet alle kritiek naast zich neerleggen. Hij heeft helemaal niets te bewijzen.'
• De Argentijnse grootheid Diego Maradona maakt duidelijk dat Lionel Messi het WK niet hoeft te winnen om te bewijzen dat hij ook een voetbalgrootheid is. (Omnisport)

'Hij is grappig. Ze kunnen allemaal tegen een grapje, dat is cool. Het zorgt voor een goede sfeer. Ze zijn blij en lachen altijd.'
• Aanvaller Mathew Leckie is te spreken over de stemming van de Nederlandse staf bij de Australische nationale ploeg, en dan met name bij assistent Mark van Bommel. (The World Game)

Mark van Bommel heeft het zelf ook uitstekend naar zijn zin bij Australië. De oud-middenvelder, die ook jeugdtrainer is bij PSV, beseft dat de nationale ploeg niet over grote sterren beschikt, maar kijkt toch met vertrouwen uit naar het WK in Rusland.

• Verlost van zijn knieproblemen is Arek Milik weer terug bij de Poolse nationale ploeg. De oud-Ajacied heeft dan ook goede reden te lachen bij een fotoshoot. De blik van Kamil Glik is net ietsjes serieuzer.

Suits 👔👔 #photoshoot 📸 #polska #gopoland #drużyna

Een bericht gedeeld door Arek Milik (@arekmilik) op

'Virgil heeft er zeker de persoonlijkheid voor. Hij is een speler die heel veel praat in het veld, veel bezig is met het team, met zijn ploeggenoten. Dat deed hij vanaf het eerste moment al bij Liverpool'
Georginio Wijnaldum ziet zijn Liverpool-teamgenoot Virgil van Dijk als een goede kandidaat voor de vacature van Oranje-aanvoerder. Maar de middenvelder is zelf ook in de markt. 'Ik houd er niet van me te forceren, het moet iets natuurlijks zijn. Door gewoon jezelf te zijn, dwing je denk ik meer respect af.' (AD)

• Woensdag vierde Antoine Griezmann zijn verjaardag in het gezelschap van zijn Franse collega-internationals. Een feesttaart mocht natuurlijk niet ontbreken.

• Ook Jordi Alba kreeg woensdag de nodige felicitaties. En de taart mocht ook bij de Spaanse back niet ontbreken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.