Engelse WK-deceptie dure grap voor iets te optimistische ondernemer

Reacties

De uitschakeling tegen Frankrijk kwam hard aan bij Engeland, maar voor Karl Baxter was de nederlaag in de kwartfinale van het WK extra zuur. De ondernemer had al shirts gekocht voor het geval zijn land wereldkampioen zou worden, die hij voor dertig pond wilde verkopen. 

Engelse WK-deceptie dure grap voor iets te optimistische ondernemer
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Baxter vond Engeland op het WK in Qatar zo goed spelen, dat hij ervan overtuigd was dat de ploeg van bondscoach Gareth Southgate de wereldtitel zou pakken. En dus kocht hij met zijn bedrijf Wholesale Clearance UK een lading t-shirts met daarop de tekst: England, World Cup Winners 2022, It's Finally Home. 'Ik kon simpelweg geen nee zeggen toen ik door een leverancier werd benaderd om de shirts te verkopen', zegt hij tegen The Independent.

Nu Engeland is uitgeschakeld, zit de optimistische Baxter met de gebakken peren. Hij heeft 18.000 shirts in voorraad, waarop staat dat Engeland het WK heeft gewonnen. 'Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen. Ik wil graag een oproep doen aan de Engelse fans om toch een shirt te kopen, als een herinnering aan hoe goed Engeland tijdens dit toernooi. Hoewel ze het niet hebben gewonnen, zijn ze in mijn ogen toch winnaars.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.