Engelse voetbalbond komt met waarschuwing na coronabesluit overheid

Reacties

Hoewel de Engelse voetbalbond achter het besluit van de Britse overheid staat om na 1 oktober toch geen fans toe te laten bij wedstrijden, komt de FA ook met een waarschuwing. Via een officieel statement laat de bond weten dat clubs zware tijden tegemoet gaan zonder de inkomsten van het publiek.

Engelse voetbalbond komt met waarschuwing na coronabesluit overheid
© Pro Shots

De bedoeling was dat de stadions in Groot-Brittannië na 1 oktober weer gedeeltelijk gevuld mogen worden, zoals dat in Nederland nu het geval is. Premier Boris Johnson (hoofdfoto, rechts) kwam dinsdag echter met het bericht dat dit plan toch niet doorgaat, met het oog op de recente toename van het aantal positieve coronagevallen.

Het gaat waarschijnlijk om een uitstel van liefst een half jaar en dus voelde de FA zich genoodzaakt om zich uit te spreken. Sinds maart zijn geen toeschouwers welkom bij sportwedstrijden en dit zorgde al voor financieel penibele situaties. 'We begrijpen het besluit van de overheid, omdat de publieke gezondheid prioriteit moet hebben. Maar het is wel belangrijk om te herkennen dat de impact op het voetbal ontzettend groot gaat zijn', staat in het statement.

'Clubs door het hele land hebben het heel erg moeilijk en veel clubs hebben uitgekeken naar de terugkeer van supporters in de stadions', gaat de verklaring verder. 'Veel clubs, op elk niveau, strijden om te overleven op dit moment. Daarom verwelkomen we de financiële steun vanuit de overheid en gaan we hard aan de slag om de terugkeer van fans in de stadions zo snel mogelijk te realiseren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.