Engelse media onder de indruk van 'briljante' Wittek en kolkend Gelredome

Reacties

De Engelse media zijn onder de indruk van Vitesse. De Arnhemmers rekenden donderdagavond in een uitverkocht stadion af met Tottenham Hotspur (1-0).

Engelse media onder de indruk van 'briljante' Wittek en kolkend Gelredome
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

'Voor de eerste keer in de historie wint Vitesse van een Engelse club. Tottenham werd achteruit gedrukt en het was dan ook geen verrassing dat de winnende goal van Vitesse kwam. Maximilian Wittek volleerde briljant raak en liet het thuispubliek ontploffen', schrijft The Guardian vrijdag.

Ook The Daily Mail was lovend over de sfeer in het stadion. 'Het Gelredome schudde op zijn grondvesten. Dit is een legendarische overwinning die Vitesse lang zal koesteren. Het was nog verdiend ook. Voor Vitesse, in Engeland toch vooral bekend als leerschool voor Chelsea-talenten, was dit een mooi geschenk.'

'De Eredivisie-ploeg creëerde de betere kansen en vermaakte het uitverkochte stadion door hun dominantie te bekronen met een overwinning. Het stadion ontplofte na de winnende goal van Wittek. En ook na het laatste fluitsignaal werd er hartstochtelijk gejuicht. De vrolijke taferelen stonden in schril contrast met de ontluistering bij Spurs', concludeert de BBC.

Bij Sky Sports benadrukt dat Tottenham vrijwel niets creëerde tegen Vitesse en licht Wittek uit als Man of the Match. De Duitse linksback kreeg de hoogste beoordeling van het Britse medium, maar ook Eli Dasa en Loïs Openda werden bekroond met een 8.

Cijfers Sky Sports: Schubert (7), Doekhi (6), Bazoer (7), Rasmussen (7), Dasa (8), Bero (6), Tronstad (6), Wittek (8), Frederiksen (7), Darfalou (6), Openda (8).

UEFA Europa Conference League

Stand Groep G UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Rennes
6
4
2
0
13-7
+6
14
2
Vitesse
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Tottenham Hotspur
6
2
1
3
11-11
0
7
4
Mura
6
1
0
5
5-14
-9
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.