Tottenham Hotspur gefileerd: 'Ongeïnteresseerd en beschamend'

Reacties

Waar de zes andere Engelse clubs deze speelronde wisten te winnen in Europa, blameerde Tottenham Hotspur zich in het Gelredome. Vitesse zette de Premier League-club knap te kijk. De kritiek in Engelse media is niet mals.

Tottenham Hotspur gefileerd: 'Ongeïnteresseerd en beschamend'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Tottenham-manager Nuno Espírito Santo gaf veel vaste basisspelers rust in Arnhem. De Portugees wilde zijn reserves aan het werk zien, maar dat pakte verkeerd uit. 'Ze waren er duidelijk niet klaar voor. Hun houding was verkeerd, maar er was ook simpelweg een gebrek aan kwaliteit. Er was niemand die aan Nuno liet zien dat hij een basisplaats wilde, het was erg teleurstellend', concludeert Tottenham-icoon Glenn Hoddle bij BT Sport.

'Er waren spelers die vonden dat ze verdienden om te spelers, maar ze moeten in de spiegel kijken, want ze hebben niet alles gegeven. Daar zullen ze spijt van krijgen. Sommigen van hen zijn internationals, maar je moet wel het verlangen tonen om jezelf te laten zien, dat hadden ze niet', zegt Hoddle.

Bij Sky Sports klinken woorden van dezelfde strekking. 'Nuno was vastberaden om geen enkel risico te nemen met zijn basisspelers, maar stelde alsnog negen internationals op. Die keuze valt misschien nog uit te leggen, maar het onsamenhangende optreden van zijn ploeg niet. Het was een kans voor spelers als Harry Winks, Dele Alli en Giovani Lo Celso, die dicht tegen de basis aan zitten. Maar in plaats van hun punt te maken, speelden ze ongeïnteresseerd en lieten ze hun jonge ploeggenoten, die zich wél graag wilden laten zien, in de steek.'

'Hoewel niemand het publiekelijk wil toegeven, is de Conference League voor iedereen een competitie die ze liever wilden vermijden. Voor het eerst dit seizoen wekte de Tottenham-selectie de suggestie dat deze uitdaging beneden hun stand is', oordeelt Sky.

'Het was een behoorlijk duivels optreden van het B-team van Tottenham', schrijft The Guardian. 'Nuno durfde het risico aan om zijn belangrijkste spelers thuis te laten, maar dat pakte helemaal verkeerd uit. Het was een beschamende avond voor Spurs', is de conclusie van de kwaliteitskrant.

The Daily Mail trekt de vergelijking met de Champions League-wedstrijd tegen Ajax. 'Voor Tottenham was het een meedogenloze reminder aan hoever ze zijn afgezakt de afgelopen jaren. Tweeënhalf jaar na de heroïsche overwinning in Amsterdam was Tottenham voor het eerst terug op Nederlandse bodem, maar Lucas Moura was niet eens meegereisd.'

UEFA Europa Conference League

Stand Groep G UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Rennes
6
4
2
0
13-7
+6
14
2
Vitesse
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Tottenham Hotspur
6
2
1
3
11-11
0
7
4
Mura
6
1
0
5
5-14
-9
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.