Engelse hoop spat uiteen in Camp Nou: 'In vier minuten was het voorbij'

Reacties

Manchester United slaagde er dinsdagavond niet in een plek te bemachtigen bij de laatste vier teams in het Champions League-toernooi. Op bezoek bij Barcelona vonden de Engelsen hun Waterloo in Europa (3-0).

Engelse hoop spat uiteen in Camp Nou: 'In vier minuten was het voorbij'

Manager Ole Gunnar Solskjaer maakte zijn team ondanks de uitschakeling complimenten. Op dit moment is Manchester United volgens hem simpelweg nog niet ver genoeg om een serieuze vuist te maken tegen een team als Barcelona.

'Op weg naar deze kwartfinale hebben we het heel goed gedaan', aldus de Noor. 'Vanavond zag je het verschil tussen beide ploegen. De manier waarop Barcelona de kansen afrondt is uitmuntend. Het eerste kwartier vond ik ons vrij goed en we dachten ook dat we op weg waren naar iets moois.'

'Maar daarna was het in vier minuten ineens voorbij. Dat maakte het echt heel, heel lastig', zegt Solskjaer. 'Toch was onze inzet goed. We wisten dat we oog in oog stonden met een zeer sterke ploeg. En we weten dat er voor ons nog werk aan de winkel is. We hebben steeds gezegd dat dit echt niet zomaar verandert.'

Belangrijke jaren
'De komende jaren zijn enorm belangrijk om op het niveau te komen van een team als Barcelona. Dat is wat we moeten ambiëren, we weten dat we dat kunnen', aldus de manager, die ook aangaf dat de wedstrijd misschien anders was gelopen als de poging van Marcus Rashford niet tegen de lat maar in het doel was gegaan.

De Engelse pers ziet intussen dat United nog het nodige te doen heeft om oude tijden te doen herleven. 'Wat er in Parijs gebeurde was een mirakel, maar sportwonderen gebeuren niet zo heel vaak. Eigenlijk was de wedstrijd tegen Barcelona het bewijs dat United nog niet bij dit elitegezelschap hoort', schrijft de BBC.

'Dit is een situatie die al enige jaren duurt, maar nu is aan het Solskjaer om het op te lossen', schrijft de omroep een dag na het duel. 'Dit team doet nog niet mee om de grote prijzen. Ole zit achter het stuur, zoals het liedje zegt, en de weg die voor hem ligt is nog wat hobbelig.'

Lachende gezichten
Aan Catalaanse zijde waren er logischerwijs alleen maar blije gezichten te zien. De plaatsing van Barcelona voor de laatste vier kwam eigenlijk geen moment in gevaar. 'We speelden spectaculair goed, maar dat is ook waartoe wij in staat zijn', sprak uitblinker Lionel Messi na afloop.

'Alleen het begin was van onze kant niet sterk. Zo kunnen we echt niet aan een wedstrijd beginnen. Speel je vijf of tien minuten slecht, dan kan het plotseling moeilijk worden. En voor je het weet, ben je uitgeschakeld. Daar moeten wij goed bij stilstaan.'

Trainer Ernesto Valverde was Messi dankbaar voor zijn ingevingen voor rust. 'In dit soort grote wedstrijden stapt hij altijd weer naar voren. Als hij in deze vorm verkeert, is er eigenlijk niemand die hem nog kan tegenhouden', aldus Valverde.

In de halve eindstrijd wacht Liverpool of FC Porto, weet ook de trainer. 'Maar wij moeten vooral naar onszelf kijken en ons eigen niveau zien vast te houden. Want in de Champions League is niets zeker. Ik wil deze competitie winnen, maar daarvoor moeten we toch eerst de finale zien te halen.'

Busquets
Barcelona-middenvelder Sergio Busquets werd na afloop ook gevraagd naar zijn reactie op de uitslag in de andere kwartfinale, die tussen Juventus en Ajax (1-2). Tegen de verwachtingen van velen in plaatste Ajax zich voor de laatste vier. 'Kan Ajax de finale halen? Jazeker, en ze kunnen 'm ook winnen', gaf Busquets aan.

'Het mag geen verrassing heten dat ze het al zover geschopt hebben, ze hebben een spectaculair elftal. Juventus gold als favoriet, maar Ajax heeft deze plek rechtmatig verdiend', sprak de middenvelder lovend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.