Engelse bond ontneemt John Terry aanvoerdersband

Chelsea-verdediger John Terry is niet langer aanvoerder van het Engelse nationale team. De Engelse voetbalbond (FA) maakte dat vrijdag middels een officieel statement bekend.

Engelse bond ontneemt John Terry aanvoerdersband

Reden voor het besluit van de Engelse voetbalbond is het gedrag van Terry in het duel met Queens Park Rangers. De verdediger zou tegenstander Anton Ferdinand racistisch hebben bejegend. De Engelse voetbalbond vond de beschuldigingen aan zijn adres voldoende reden zijn aanvoerdersband voorlopig af te nemen.

De 31-jarige verdediger van The Blues, die tot op de dag van vandaag alle aantijgingen aan zijn adres ontkent, moet zich na afloop van het Europees Kampioenschap op 9 juli voor de rechter verantwoorden voor de vermeende racistische beschuldigingen.

Volgens de Engelse voetbalbond is de kans echter aanwezig dat Terry bij vrijspraak in de racismezaak zijn aanvoerderschap terugkrijgt. Ook zal bondscoach Fabio Capello hem deze maand 'gewoon' selecteren voor het vriendschappelijke duel met het Nederlands elftal op 29 februari.

Het is overigens al de tweede keer dat Terry zijn aanvoerdersband moet inleveren. Eerder gebeurde dat begin 2010 toen bekend werd dat hij overspel had gepleegd met de toenmalige vriendin van zijn oud-ploeggenoot Wayne Bridge. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's