Engeland zet nieuwe stap in VAR-ontwikkeling: beelden voor fans

Reacties

Bij de halve finales in het FA Cup-toernooi zijn zaterdag en zondag op de grote schermen in Wembley herhalingen te zien voor fans als de VAR ingrijpt. Het is een primeur in het Engelse voetbal.

Engeland zet nieuwe stap in VAR-ontwikkeling: beelden voor fans

De Engelse voetbalbond legt zijn beweegredenen uit. Het is de bedoeling dat de besluitvorming bij de arbitrage transparanter wordt en bovendien moet er meer duidelijkheid komen voor de toeschouwers in het stadion. In de huidige situatie weten supporters vaak niet op basis waarvan een beslissing is teruggedraaid of juist genomen.

Bij het WK in Rusland werden afgelopen zomer op de grote schermen ook al videobeelden getoond na een ingreep van de VAR. In Nederland is dit nog niet het geval, maar het wordt wel vaak genoemd als verbeterpunt. Een nadeel zou kunnen zijn dat het publiek zich massaal tegen de arbitrage keert bij een twijfelachtige beslissing.

De halve finales in het FA Cup-toernooi worden zoals gebruikelijk allebei op Wembley gespeeld. Het Brighton & Hove Albion van Jürgen Locadia en Davy Pröpper speelt zaterdag tegen Manchester City (18.30 uur) en een dag later treft het Watford van Daryl Janmaat om 17.00 uur Wolverhampton Wanderers. De finale van het prestigieuze bekertoernooi is op 18 mei.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.