Engeland wint en wordt groepshoofd, Tsjechië zet EK-reeks voort

Reacties

Engeland heeft zondagavond in wederom een doelpuntrijke wedstrijd gewonnen van Kosovo in de EK-kwalificatie. 

Engeland wint en wordt groepshoofd, Tsjechië zet EK-reeks voort
© Pro Shots
Kosovo
Kosovo
0 - 4
Engeland
Engeland

Op 10 september troffen de twee landen elkaar in Southampton, er vielen toentertijd liefst acht goals (5-3). Ruim een maand later viel er lang een stuk minder te genieten, in Pristina was het thuisland bij vlagen zelfs de betere ploeg.

Engeland was na een half uur op voorsprong gekomen, Harry Winks sneed na een goede aanname door de defensie van Kosovo heen en maakte het beheerst af voor zijn eerste interlandgoal in dienst van Engeland.

Bondscoach Gareth Southgate liet na de kwalificatie voor het EK enkele nieuwe spelers aan bod komen, zo stond Nick Pope op doel en kwamen ook Tyrone Mings, Declan Rice en Callum Hudson-Odoi in actie.

Aanvoerder Harry Kane stond wel weer gewoon in de punt van de aanval, hij raakte na een uur de paal. Het was een spaarzaam gevaarlijk moment van Engeland, dat het Kosovo niet bijzonder moeilijk maakte in deze laatste groepswedstrijd.

Het thuisland slaagde er echter niet in om Pope in zijn tweede interland te passeren en tien minuten voor tijd was het alsnog raak voor Kane. Hij maakte bij de tweede paal alweer zijn twaalfde treffer in deze EK-kwalificatieperiode, daarmee is de Engelsman voorlopig topscorer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het verzet van Kosovo was wel gebroken na de 0-2 en daar profiteerden Marcus Rashford en Mason Mount nog van. Zeven minuten voor tijd maakte Rashford de 0-3, in de laatste minuut van de extra tijd mocht ook Mount nog aanleggen voor zijn eerste goal in Engelse dienst. Hij profiteerde van geblunder in de defensie in Kosovo.

Voor Kosovo is er na deze ruime nederlaag nog niets aan de hand, het team krijgt door de prestaties in de Nations League nog een kans om EK-kwalificatie af te dwingen via de play-offs. Engeland was dus al zeker van kwalificatie en is door de winstpartij op Kosovo ook groepshoofd op het EK. Zij komen terecht in Groep D, als mede-organisator van het EK.

Bulgarije
Bulgarije
1 - 0
Tsjechië
Tsjechië

Nummer twee Tsjechië ging onderuit in Bulgarije. Tien minuten na rust kopte Vasil Bozhikov raak voor de enige treffer van de wedstrijd.

Ondanks de nederlaag gaat Tsjechië gewoon naar het EK, als nummer twee in Groep A. Net als Kosovo krijgt Bulgarije een herkansing op kwalificatie via de play-offs. Tsjechië miste sinds het een zelfstandig land werd nog geen enkel EK.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep A EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
7
0
1
37-6
+31
21
2
Tsjechië
8
5
0
3
13-11
+2
15
3
Kosovo
8
3
2
3
13-16
-3
11
4
Bulgarije
8
1
3
4
6-17
-11
6
5
Montenegro
8
0
3
5
3-22
-19
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.