De Engelse voetbalsters van Sarina Wiegman hebben ook hun derde groepswedstrijd op het EK in eigen land gewonnen. Noord-Ierland werd vrijdagavond met ruime cijfers verslagen. Samen met Engeland gaat Oostenrijk, als nummer twee, door naar de knock-outfase.

Noord-Ierland
0 - 5
Engeland
Engeland

Zonder Wiegman (de bondscoach testte positief op corona en kon derhalve niet in het stadion zijn) zocht Engeland van begin af aan de aanval op. In de beginfase leken Three Lionesses een strafschop te krijgen na een handsbal van Laura Rafferty, maar Engeland had eerder al hands gemaakt en dus ging de bal niet op de stip. Engeland kreeg meerdere kansen op de 0-1, maar die viel pas in de veertigste minuut. Fran Kirby plaatste de bal fraai in de bovenhoek.

Beth Mead maakte er vlak voor rust met een van richting veranderd schot 0-2 van en daardoor was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Invalster Alessia Russo tekende na rust voor de 0-3 en was ook verantwoordelijk voor de 0-4. Een kwartier voor tijd maakte de Noord-Ierse Kelsie Burrows nog een eigen doelpunt. In de volgende ronde speelt Engeland tegen de nummer twee van Groep B.

Oostenrijk
Oostenrijk
1 - 0
Noorwegen
Noorwegen

Nicole Billa, in 2021 verkozen tot Speelster van het jaar in de Duitse Bundesliga, kroonde zich tot de matchwinner in Brighton and Hove. De aanvalster van TSG Hoffenheim kopte acht minuten voor rust raak op aangeven van Verena Hanshaw. Oostenrijk gaat hierdoor als nummer twee door naar de knock-outfase, waarin men Duitsland, een van de favorieten voor de eindzege, treft.