Engeland in de problemen door laserpen, vuurwerk en verstoren van volkslied

Reacties

De UEFA heeft een officiële aanklacht ingediend tegen Engeland. De reden daarvoor is het feit dat de fans van The Three Lions zich rondom de wedstrijd tegen Denemarken op drie verschillende manieren zouden hebben 'misdragen'.

Engeland in de problemen door laserpen, vuurwerk en verstoren van volkslied
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Denemarken
Denemarken

Het was woensdagavond een zenuwslopende halve finale op Wembley, tussen Engeland en de Denen. Na 90 minuten stond het 1-1, de winnende goal voor het thuisland viel uiteindelijk in de 104de minuut. Een strafschop van Harry Kane werd gestopt door doelman Kasper Schmeichel, maar in de rebound scoorde de spits alsnog.

Dat doelpunt is wel een van de redenen dat Engeland nu is aangeklaagd door de UEFA. Vlak voordat de strafschop werd genomen, werd er vanuit het publiek namelijk met een laserpen in het gezicht van Schmeichel geschenen (zie beeld hieronder). Daarnaast worden de Engelse fans ook beschuldigd van het afsteken van vuurwerk én van het vertonen van 'verstorend gedrag' tijdens de volksliederen.

Het is nog niet duidelijk wat een eventuele straf voor Engeland kan zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.