Engeland heeft plaatsing in eigen hand

Engeland en Roemenië bekampen elkaar vanavond in Charleroi om een plaats in de kwartfinales van EURO2000. De ploeg van Kevin Keegan lijkt de beste papieren te hebben op het bereiken van de laatste acht. De Engelsen staan achter het reeds voor de kwartfinales geplaatste Portugal op de tweede plaats in poule A. De Engelse fans kunnen niet alleen door Roemenië worden tegengewerkt, ook de eigen fans, die zich nogal hebben misdragen kunnen de situatie voor de ploeg van Keegan nog verpesten. De UEFA heeft gedreigd Engeland mogelijk terug te trekken uit het toernooi als het nog één keer tot ongeregeldheden met de Engelse fans komt. Roemenië moet het in het cruciale duel doen zonder sterspeler Gheorghe Hagi. De spelmaker zit een schorsing van één wedstrijd uit vanwege twee eerder opgelopen gele kaarten. “Op het eerste gezicht is het een aderlating, maar misschien dat we als collectief sterker worden,” aldus bondscoach Jenei.
De vermoedelijke opstelling van Engeland is als volgt: Seaman; G. Neville, Campbell, Keown, P. Neville; Beckham, Ince, Scholes, Wise; Shearer, Owen.
De vermoedelijke opstelling van Roemenië ziet er als volgt uit: Stelea; Contra, Popescu, Chivu, Filipescu; Petre, Rosu, Galca, Munteanu; Moldovan, Ilie.

Bekijk hier al onze video's