Engeland en Spanje plaatsen zich voor kwartfinale EK Vrouwen

De Engelse vrouwen hebben zich donderdagavond op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinale van het EK. De ploeg van bondscoach Mark Simpson won ook zijn derde duel in Groep D.

Engeland begon het duel met Portugal voortvarend. Al in de zevende minuut opende Toni Duggan de score. Ze profiteerde van ongelukkig uitverdedigen van Patricia Morais en schoot de bal over de keeper in het Portugese doel. Tien minuten later kwam het antwoord. Carolina Mendes trok de stand gelijk met een intikker.

Vlak na rust liet Nikita Parris de Engelsen opnieuw juichen. Ze omspeelde twee Portugezen en schoot fraai raak: 1-2. In het restant van de wedstrijd kwam de voorsprong niet meer in gevaar voor de Britten, die Groep D daardoor met negen punten uit drie duels als koploper afsloten.

De andere afvaardiging uit Groot-Brittannië, Schotland, kende een minder sterk toernooi. De ploeg stond na twee duels nog met lege handen en had dus een mirakel nodig om zich nog te plaatsen voor de kwartfinale.

Caroline Weir bezorgde de Schotten weliswaar een knappe zege op Spanje (1-0), maar op basis van het onderlinge resultaat was het Spanje dat zich achter de Engelsen plaatste voor de kwartfinales.