Engelaar schiet NAC naar de vierde plaats

RKC Waalwijk verdiende meer, maar kon NAC uiteindelijk niet weerhouden van een nieuwe overwinning (1-0). Orlando Engelaar bleek opnieuw van grote waarde voor de Bredase ploeg, die nu vierde staat.

NAC moest in de openingsfase RKC Waalwijk voor laten gaan. Het bracht trainer Henk ten Cate ertoe al na een kwartier in te grijpen. Verdediger Levi Risamasu maakte plaats voor aanvaller Ali Boussaboun.

Het bleek een goede zet, want tien minuten na de omzetting stond NAC met 1-0 voor. Na een slim passje van Arne Slot ontweek Orlando Engelaar de te laat sluitende buitenspelval van RKC Waalwijk. Keeper Khalid Sinouh, die een boete had gekregen voor zijn uitspraken in Voetbal International, was in het directe duel ook kansloos.

Met de treffer legde NAC de vinger op de zere plek, want RKC maakte in het hart van de defensie een kwetsbare indruk. De Bredase ploeg verzuimde via Slot, Bobson en Engelaar echter de voorsprong te vergroten.

Na rust hervond RKC zich. Invaller Robert Fuchs was dicht bij de gelijkmaker. Koud in het veld kreeg hij de bal in de voeten door een foute uittrap van Babos. De NAC-goalie herstelde zijn fout en moest naarmate de wedstrijd vorderde meer handelend optreden.

De kansen voor RKC waren tekenend voor de nieuwe verhoudingen. NAC moest zich beperken tot verdedigen en slaagde, zij het met moeite, in die missie. RKC, dat de wedstrijd door de hamstringblessure van Zeljko Petrovic met tien man eindigde, had daarbij de pech dat onder andere Patrick van Diemen van afstand net overschoot.