Eén op twintig genoeg voor zege Jong Servië

Jong Servië is al eerste land in Groep B zeker van een plek in de halve finale van het EK Onder-21 én een startbewijs voor de Olympische Spelen volgend jaar in Peking. De winnende goal tegen Jong Tsjechië viel dertien seconden voor het verstrijken van de blessuretijd (1-0).

Eén op twintig genoeg voor zege Jong Servië

Bosko Jankovic kopte in extremis bij de eerste paal een voorzet van Milan Smiljanic in de korte hoek. De 23-jarige spits van Real Mallorca was daarmee na negentien doelpogingen van zijn ploeg als eerste succesvol. Alle andere inzetten waren niet zuiver genoeg, al was Djordje Rakic niet veel eerder vlak bij een doelpunt geweest.

Ook de Tsjechische beloften speelden verre van effectief. Zij kwamen ook regelmatig in kansrijke positie, maar leverden vooral losse flodders af. De aanvallende onmacht lijkt typerend voor dit toernooi. Goals zijn schaars en de spitsen kunnen maar zelden winnen van de verdedigers.

De strijd was desalniettemin hevig in De Goffert in Nijmegen. Het aantal overtredingen - 29 voor rust en twintig erna - gaf aan dat beide teams ervoor gingen. Servië pakte uiteindelijk verdiend de drie punten. Tsjechië moet nu hopen dat Engeland en Italië gelijkspelen.

Bekijk hier al onze video's