Emotionele Yildirim ruilt Go Ahead Eagles in voor SC Heerenveen

Reacties

Ugur Yildirim is terug bij SC Heerenveen. De veertigjarige voormalig buitenspeler heeft voor twee jaar getekend als jeugdtrainer, zo maakt de club bekend. Vanaf komend seizoen ontfermt Yildirim zich over de Onder-18 van Heerenveen. Hij komt over uit de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles.

Emotionele Yildirim ruilt Go Ahead Eagles in voor SC Heerenveen
© Pro Shots

Sinds 2014 was Yildirim werkzaam binnen de academie van Go Ahead. Hij heeft jeugdselecties in diverse leeftijdsgroepen onder zijn hoede gehad en stond afgelopen seizoen aan het roer bij de Onder-16, waarmee hij in de najaarscompetitie promoveerde van Divisie 3 naar Divisie 2. Yildirim verlaat Go Ahead met gemengde gevoelens, zegt hij op de website van de Deventer club.

'Aan de ene kant ben ik natuurlijk hartstikke blij met deze nieuwe stap. Anderzijds is Go Ahead Eagles mijn cluppie, waarvoor ik als speler en jeugdtrainer jarenlang actief ben geweest', licht hij toe. Yildirim heeft een 'best wel emotioneel' gesprek gevoerd met hoofd jeugdopleiding Eric Whittie en verlaat de club 'met pijn in het hart'. 'Gelukkig voelt Heerenveen voor mij ook als thuiskomen, aangezien ik daar als speler eveneens een verleden heb.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Whittie is rouwig Yildirims vertrek. 'Ik durf wel te zeggen dat ik met Ugur ook een vriend kwijtraak. De samenwerking verliep altijd goed en nooit was iets te veel voor Ugur. De stap die hij nu gaat maken, gunt iedereen binnen de Voetbalacademie hem dan ook volledig.' Het was de bedoeling dat Yildirim komend seizoen de Onder-18 van Go Ahead onder zijn hoede zou nemen, maar de club heeft nu Jeroen Spies gestrikt voor die positie. Afgelopen seizoen was Spies assistent-trainer van Jong FC Utrecht en FC Utrecht Onder-18.

Tussen 2004 en 2007 speelde Yildirim in het shirt van Heerenveen, nadat hij ook toen overkwam van Go Ahead. Hij stond te boek als ware vrijetrappenspecialist en werd in 2004 zelfs wereldkampioen vrije trappen, nog vóór Zinédine Zidane. Go Ahead is echter de club waarvoor hij debuteerde in het betaald voetbal, na zelf enkele jaren in de jeugdopleiding te hebben gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.