Emotionele Spalletti draagt Napoli-titel op aan overleden broer

Reacties

Luciano Spalletti is dolgelukkig na het winnen van de Scudetto met Napoli. Na de 1-1 remise tegen Udinese kon ook de 64-jarige oefenmeester zijn emoties niet bedwingen.

Emotionele Spalletti draagt Napoli-titel op aan overleden broer
© Pro Shots
Udinese
Udinese
1 - 1
Napoli
Napoli

'Om de Napoli-supporters zo gelukkig te zien, is de mooiste emotie voor mij', vertelde Spalletti kort na de wedstrijd bij DAZN. 'Het was pittig om naar dit moment toe te werken, want je voelt het verlangen van een hele stad op je schouders. Er zijn mensen die zich door moeilijke momenten in hun levens worstelen, dankzij dit moment. Die mensen verdienen deze vreugde', vindt de succescoach.

'Dat de Scudetto nu binnen is en we onze supporters dat hebben kunnen geven, maakt me misschien wat meer ontspannen. Zij hebben grote coaches zien komen en gaan. Ze hebben Diego Armando Maradona zien spelen. Dan is het niet makkelijk om te zeggen dat je voor het kampioenschap gaat, maar ik heb dat afgelopen zomer gezegd om het maximale uit deze spelers te halen', legde Spalletti uit.

De trainer werd daarop gevraagd aan wie hij deze langverwachte Scudetto opdroeg. 'Ik draag hem op aan de spelers, die deze vreugde verdienen. En natuurlijk de supporters, Napoli, deze is voor jou! Ik draag hem op aan iedereen bij de club, mijn staf en Cristiano Giuntoli (sportief directeur, red.)', aldus Spalletti.

'Ik draag hem op aan mijn dochter Matilde en de rest van mijn familie die me altijd steunt en pusht. Aan mijn vrienden en mijn broer Marcello', sloot Spalletti af met tranen in zijn ogen, bij het noemen van de naam van zijn broer die vier jaar geleden overleed.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.