Emotionele Mertens kan Napels niet helemaal achter zich laten

Reacties

Dries Mertens heeft met een video op zijn Instagram-account afscheid genomen van Napoli. De supporters zullen de clubtopscorer aller tijden echter vast nog weleens tegenkomen.

Emotionele Mertens kan Napels niet helemaal achter zich laten
© Pro Shots

De 35-jarige Mertens speelde sinds zijn transfer van PSV negen jaar voor Napoli en was in 396 wedstrijden voor de club goed voor 146 doelpunten. Daarmee staat hij in de recordboeken van i Partenopei, die besloten om het aflopende contract van de clubicoon niet te verlengen. Het is vooralsnog onduidelijk waar Mertens zijn loopbaan gaat vervolgen.

Op social media zegt Mertens de fans van Napoli nu vaarwel. In een emotioneel filmpje bedankt hij zijn stadgenoten en laat hij weten dat hij zijn huis in Napels zal behouden. 'Zodat ik altijd naar mijn thuis kan terugkeren', aldus de 105-voudig Belgisch international. 'Aan de club, mijn collega’s, trainers, fans en vrienden kan ik maar één woord zeggen: grazie. Mijn vertrek ging niet zoals ik had gehoopt, maar voor mij is dit geen vaarwel. Wel een tot ziens. Napoli, wat een tijd hebben wij gehad.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.