Emotionele Kane en Conte herdenken Ventrone: 'Ik zal hem nooit vergeten'

Reacties

Harry Kane en Tottenham Hotspur-manager Antonio Conte konden na de overwinning op Brighton & Hove Albion hun emoties moeilijk verbergen. Matchwinner Kane sprak na de zege over een 'zware week' na het overlijden van fitnesscoach Gian Piero Ventrone.

Emotionele Kane en Conte herdenken Ventrone: 'Ik zal hem nooit vergeten'
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
0 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Kane maakte in het Amex Stadium het enige doelpunt van de avond en bezorgde Spurs daarmee een emotioneel beladen zege. In een interview met Sky Sports vocht de spits voor de camera tegen tranen.  'Het was op zijn zachtst gezegd een zware week voor ons allemaal. Gelukkig hebben we de wedstrijd kunnen winnen. Ik ben heel trots op de jongens', zei Kane.

De spits maakte zijn twaalfde Premier League-goal in twaalf duels. Na zijn treffer eerde Kane Ventrone door naar de lucht te wijzen. 'Ja, ik wilde mijn doelpunt aan Gian Piero opdragen', vertelde de captain van Spurs. Bij de warming-up droegen spelers van Tottenham shirts met 'Always in our hearts, Gian Piero'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerbetoon
Spurs-manager Antonio Conte, die Ventrone in de jaren negentig leerde kennen bij Juventus, vond het na de wedstrijd moeilijk om woorden te vinden voor hoe hij zich daadwerkelijk voelde. 'Het was voor mij en voor iedereen een heel moeilijke week. Gian Piero was enorm geliefd, bij iedereen die bij Spurs werkt. Ik vind het moeilijk om nu over hem te praten en om te begrijpen wat er eigenlijk is gebeurd. Ik heb hem dinsdag nog gesproken.'

Ventrone overleed deze week in Napels aan acute leukemie. 'Dat we nu winnen van een sterk Brighton laat zien dat ik niet alleen goede spelers tot mijn beschikking heb, maar dat ze echte mannen zijn. Gian Piero blijft voor altijd in mijn hart en ik zal hem nooit vergeten', zei Conte, die zijn landgenoot Ventrone vorig jaar als fitnesscoach meenam naar Tottenham.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.