Emotionele Higuaín breekt de ban en schiet Gattuso te hulp

Reacties

AC Milan heeft een turbulente eerste seizoenshelft zaterdagavond toch nog met een goed gevoel afgesloten. Na een valse start was de ploeg van Gennaro Gattuso te sterk voor SPAL.

Emotionele Higuaín breekt de ban en schiet Gattuso te hulp
AC Milan
AC Milan
2 - 1
SPAL
SPAL

De positie van Gattuso was de laatste weken behoorlijk aan het wankelen. Milan won geen één van zijn laatste vijf duels, werd uitgeschakeld in de Europa League en zag de Champions League-plaatsen steeds verder uit het zicht verdwijnen. Italiaanse media berichtten dat de baan van Rino aan een zijden draadje hing, maar technisch directeur Leonardo sprak vrijdag zijn vertrouwen in Gattuso uit.

Een dergelijk statement is in de praktijk vaak het begin van het einde voor een trainer en dat doemscenario leek zich zaterdagavond in Milaan te voltrekken toen SPAL in de openingsfase op voorsprong kwam. Andrea Petagna nam een lange bal van achteruit goed aan en schoot hem via een Milanees been langs doelman Gianluigi Donnarumma: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Drie minuten later klonk er een zucht van opluchting vanaf de tribunes toen Samu Castillejo de gelijkmaker binnenknalde: 1-1. Dat was alweer even geleden: Milan kwam in zijn laatste vier Serie A-duels überhaupt niet tot scoren. Halverwege de tweede helft kwam de verlossende goal voor Milan. Gonzalo Higuaín, die alweer twee maanden droog stond, kreeg de bal van Hakan Calhanoglu en schoot hard raak: 2-1.

Het leidde tot een explosie van vreugde bij de 31-jarige Argentijn, die dit seizoen veelvuldig bekritiseerd wordt in Italië, omdat zijn prestaties op het veld en zijn fysieke gesteldheid niet corresponderen met zijn werkelijk astronomische salaris. Gattuso behield echter altijd het vertrouwen in Higuaín en dus vierde de spits zijn belangrijke goal met de trainer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Milan had het in de slotfase nog zwaar, zeker na de rode kaart voor Suso, maar Donnarumma hield de thuisclub met een fantastische redding op de been, waardoor de situatie er ineens een stuk rooskleuriger uitziet. Milan klimt naar de vijfde plek, met maar één punt minder dan Lazio.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
5
AC Milan
38
19
11
8
55-36
+19
68
6
AS Roma
38
18
12
8
66-48
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.