Emotionele Elanga haalt zijn gram in wedstrijd tegen Man Utd

Reacties

Het waren mooie beelden na het laatste fluitsignaal bij Nottingham Forest - Manchester United. De kort ervoor gewisselde Anthony Elanga knuffelde Nuno Espírito Santo om de overwinning op zijn ex-werkgever te vieren. De aanvaller had nog een appeltje te schillen met Man Utd.

Emotionele Elanga haalt zijn gram in wedstrijd tegen Man Utd
© Viaplay

Op jonge leeftijd plukte Man Utd de Zweedse international weg uit de jeugdopleiding van Malmö FF, Elanga kwam uiteindelijk tot 55 duels in de hoofdmacht. Afgelopen zomer verkocht Man Utd hem aan Forest, na een half seizoen waarin de flankspeler het moest doen met een handjevol minuten. En dus was Elanga erop gebrand om een resultaat neer te zetten tegen Man Utd.

Dit lukte dus. Elanga leverde acht minuten voor tijd de assist op de winnende treffer van Morgan Gibbs-White. 'Deze wedstrijd was persoonlijk voor mij, ik wilde bewijzen dat ik op het hoogste niveau kan presteren', sprak hij uit bij NBC Sports. 'Afgelopen seizoen was niet makkelijk voor mij. Ik speelde vijf of tien minuten en dan tien wedstrijden weer niet. Ik probeerde sterk te blijven en kreeg op moeilijke momenten steun van mijn familie.'

Bij Forest komt Elanga weer veel aan spelen toe. Halverwege het seizoen heeft hij zijn competitieaantal in het vorige seizoen van Man Utd al overtroffen. Met vier goals en zes assists doet hij het ook beduidend beter dan vorig seizoen, toen hij tot slechts één assist kwam in de Premier League. 'Ik ben Nottingham Forest erg dankbaar dat ze me gehaald hebben. Mentaal gezien was het een zwaar jaar, maar ik ben hongerig gebleven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.